Oppimisvaikeus 16.12.2014

Uusi opas nuorten ja aikuisten oppimisvaikeuksista

Kuntoutussäätiö on julkaissut oppaan nuorten ja aikuisten oppimisvaikeuksista. Opas painottaa moniammatillista yhteistyötä nuorten ja aikuisten oppimisen tukena.

Nuorten ja aikuisten oppimisvaikeudet - moniammatillinen ohjaus ja tuki -oppaan tavoitteena on lisätä innostusta ja kiinnostusta oppimisvaikeuksia kokevien nuorten ja aikuisten ohjaukseen ja tukemiseen.

Oppaassa lähestytään nuorten ja aikuisten oppimisvaikeuksia kokonaisvaltaisesti ja annetaan vinkkejä oman työn kehittämiseen.

Oppimisvaikeuksien yhteydessä vaikeuksia tuottavat lukemisen ja kirjoittamisen ohella usein vieraat kielet, matematiikka, muistaminen ja keskittyminen.

Oppaassa esitellään myös tietotekniikan mahdollisuuksia oppimisen tukena ja nuorten ja aikuisten oppimisvaikeuksiin liittyvää kirjallisuutta.

Opas on julkaistu Nuorten ja aikuisten oppimisvaikeuksien moniammatillinen ohjaus ja tuki -hankkeessa (OPH 2013–2014). Hanke järjesti täydennyskoulutusta nuorten ja aikuisten oppimisvaikeuksista koko opetustoimen henkilöstölle.

Opas on luettavissa sähköisenä versiona alla olevista linkeistä. Painettua opasta voi tilata Kuntoutussäätiöstä.

http://www.oppimisvaikeus.fi/projektit/moniammatillinen/opas

http://www.slideshare.net/Oppimisvaikeus/nuorten-ja-aikuisten-oppimisvaikeudet-opas

Tilaukset: www.kuntoutussaatio.fi/julkaisut

Lisätietoja:

Johanna Korkeamäki, p. 044 781 3127

johanna.korkeamaki(a)kuntoutussaatio.fi


Takaisin

Siirry sivun alkuun
Päivitetty 16.12.2014