Oppimisvaikeus 2.10.2013

Lukivaikeus koskettaa myös korkeasti koulutettuja

Kuntoutussäätiössä on kuntoutettu elokuusta alkaen 18–35-vuotiaita, joilla on lukivaikeus. Maksuton kuntoutus on osa Kelan rahoittamaa tutkimushanketta, jossa selvitetään lukivaikeuden kuntoutuksen vaikutuksia. Halukkaita on ilmoittautunut 151, joista kuntoutukseen on valikoitunut tähän mennessä 41.

Lähes puolet kuntoutuksessa olevista opiskelee ammattikorkeakoulussa tai yliopistossa. Lisäksi suurin osa alle korkeakouluikäisistä käy lukiota.

- Emme kuitenkaan kehitä kuntoutusta erityisesti korkeasti koulutetuille, vaan kuntoutuksestamme hyötyvät samalla lailla kaikki muutkin, kertoo neuropsykologian erikoispsykologi Johanna Nukari Kuntoutussäätiöstä.

Tarve lukikuntoutukselle on selkeästi olemassa. Tietoa kuntoutusmahdollisuuksista ja helpompia reittejä hakeutua kuntoutukseen tarvitaan kuitenkin enemmän.

Kuntoutuksessa käsitellään lukivaikeuteen liittyviä ongelmia muun muassa lukemisen, kirjoittamisen, vieraiden kielten ja muistin alueilla. Osallistujat voivat myös kuulla muiden kokemuksista ja jakaa omiaan.

Oppimisvaikeuksien kuntoutus on myös Oppimisvaikeus.fi-sivuston lokakuun teemana.

Lisätiedot
Neuropsykologian erikoispsykologi Johanna Nukari
p. 044 7813 109
johanna.nukari@kuntoutussaatio.fi

Nuorten aikuisten lukivaikeuden neuropsykologinen kuntoutus - tuloksellisuuden arviointi (2012-2015)Tutustu teemaan.

Teema: Oppimisvaikeuksien kuntoutus


Takaisin

Siirry sivun alkuun
Päivitetty 3.10.2013