Oppimisvaikeus 30.9.2013

Dysleksiaviikon tapahtumia

Lokakuun ensimmäisellä viikolla vietetään dysleksiaviikkoa. Erilaisten oppijoiden liitto ja paikalliset lukijärjestöt järjestävät tapahtumia ympäri Suomea.

Viikolla 40 (30.9.-6.10.2013) vietetään Euroopan laajuisesti dysleksiaviikkoa. Viikon tarkoituksena on alun perin ollut lisätä tietoisuutta oppimisvaikeuksien yleisyydestä niin lapsilla, nuorilla kuin aikuisilla.
 

Suomalaiset lukijärjestöt haluavat lisäksi nostaa esiin tuen merkityksen: erilaiset oppimistavat ja -oppimisympäristöjen, oppimisen apuvälineet ja vertaistuen.

Lukijärjestöt tarjoavat viikon aikana lukuisia eri tapahtumia ja tietoa oppimisvaikeuksista ja tukikeinoista Helsingissä, Hämeenlinnassa, Joensuussa, Keravalla, Lahdessa, Tampereella, Turussa ja Vaasassa.

Luennoilla käsitellään nuorten ja aikuisten lukipulmia, oppimisen voimavaroja ja soiton opiskelun ja lukivaikeuden haasteita. Lukivaikeuksisen apuvälineisiin pääsee tutustumaan useassa tapahtumassa.

Helsingissä järjestetään dysleksiaviikon suurtapahtuma Erilaisen oppimisen hullut päivät, jolla voi mm. opetella espanjaa tanssimalla tai englantia sarjakuvan avulla ja tutustua moniaistiseen kielikahvilaan. Viikko huipentuu Hämeenlinnassa nuorille järjestettävään Lukirock-tapahtumaan. Tapahtuman pääesiintyjänä on Paleface.

European Dyslexia Awareness Week on syntynyt European Dyslexia Associationin (EDA) aloitteesta ja sitä on vietetty jo vuodesta 2002.

Eurooppalaisen dysleksiaviikon koordinoinnista Suomessa vastaa valtakunnallinen lukijärjestö, Erilaisten oppijoiden liitto. Kaikkiaan maassamme toimii 18 alueellista lukijärjestöä.

Tutustu tapahtumiin.


Takaisin

Siirry sivun alkuun
Päivitetty 30.9.2013