Oppimisvaikeus 28.10.2011

Celia-kirjasto julkaisee Lukihäiriö.fi-sivuston yhteistyössä Kuntoutussäätiön ja Speresin kanssa

Valtion erikoiskirjasto Celia julkaisee Lukihäiriö.fi-sivuston yhteistyössä Kuntoutussäätiön ja Speresin (Finlandssvenskt specialpedagogiskt resurscentrum) kanssa. Sivuston tarkoituksena on koota yhteen paikkaan aiemmin hajallaan ollutta perustietoa lukivaikeuksista ja auttaa käyttäjiä etsimään lisätietoa ja apua oikeasta paikasta.

Uudelle, erityisesti nuorille suunnatulle lukihäiriö.fi-sivustolle on koottu perustietoa lukivaikeudesta: miten se ilmenee, miten sitä testataan ja millaisia apukeinoja ja -välineitä lukivaikeuteen on olemassa. Sivuilla voi myös tehdä pikatestin, joka kertoo alustavasti, olisiko syytä epäillä lukivaikeutta.

Kuntoutussäätiöllä on pitkä historia oppimisvaikeuksien tutkimus- ja kehittämishankkeista, joiden pohjalta se toimii sivustolla oppimisvaikeuksiin liittyvien sisällöllisten kysymysten asiantuntijana.

Lisätietoja:

Tiedottaja Johanna Kainulainen, Celia-kirjasto, puh. 040 186 9129, etunimi.sukunimi@celia.fi

Neuropsykologi (ET) Johanna Nukari, Kuntoutussäätiö, puh. 044 781 3109, etunimi.sukunimi@kuntoutussaatio.fi

Ohjaava opettaja Heidi Lindqvist, SPERES (Suomenruotsalainen erityispedagoginen resurssikeskus), puh. 040 5001908, etunimi.sukunimi@speres.fi

Celia-kirjasto
Celia on valtion erikoiskirjasto, joka tarjoaa kauno- ja tietokirjallisuutta ja oppikirjoja ääni-, piste- ja elektronisina kirjoina kaikille, joille tavallisen painetun kirjan lukeminen on vaikeaa. Olipa lukemisen vaikeuden aiheuttajana sitten lukihäiriö, näkövamma, vanhuuden heikentynyt näkö tai muu vastaava syy, Celian kirjat tarjoavat mahdollisuuden kirjallisuudesta nauttimiseen ja hyötymiseen.

www.celia.fi

SPERES - Finlandssvenskt specialpedagogiskt resurscentrum
Suomenruotsalainen erityispedagoginen resurssikeskus koordinoi, suunnittelee ja järjestää tukipalveluita ruotsinkielisille tukea tarvitseville lapsille ja nuorille. Kohderyhmänä ovat esikoululaiset, peruskoululaiset ja toisen asteen opiskelijat.

www.speres.fi


Takaisin

Siirry sivun alkuun
Päivitetty 24.1.2013