Sijaintisi: Etusivu > Ammattilaisille > Materiaaleja > Teemamateriaalia oppimisvaikeuksista

Teemamateriaalia oppimisvaikeuksista

Kuntoutussäätiö toteutti koulutuskokonaisuuden vapaalle sivistystyölle oppimisvaikeuksista. Hankkeessa tuotettiin teemamateriaalia opetuksen ja ohjauksen tueksi.

Tutustu materiaaliin. Tulostettavat versiot löydät sivuston lopusta.

Materiaalit SlideSharessaTulostettavat versiot

 • Tukea aikuisten oppimisen vaikeuksiin (pdf, 424 KB)
  Teemamateriaalissa annetaan vinkkejä oppimisvaikeuksien tunnistamiseen ja tukeen. 
 • Opetuksen saavutettavuus (pdf, 373 KB)
  Opetuksen saavutettavuus ja esteettömyys antavat kaikille opiskelijoille mahdollisuuden osallistua koulutukseen, kehittää itseään ja harrastaa mieluisia asioita. 
 • Vieraiden kielten vaikeudet (pdf, 470 KB)
  Monet suomalaiset aikuiset kokevat vieraiden kielten ongelmat yhdeksi suurimmista vaikeuksista lukivaikeuksien yhteydessä. Kaikki voivat kuitenkin oppia kieliä vaikeuksista huolimatta. Sopivan kokoiset tavoitteet, monipuoliset opetusmenetelmät ja hyvä ilmapiiri tukevat oppimista. 
 • Teknologia oppimisen tukena (pdf, 504 KB)
  Tieto- ja viestintätekniikka voi olla suureksi hyödyksi erilaisissa oppimisen vaikeuksissa. Aikuiset kokevat teknologian motivoivana, mutta tarvitsevat myös tukea sen saamiseksi päivittäiseen käyttöön. 
 • Opinnollinen kuntoutus (pdf, 431 KB)
  Opinnollinen kuntoutus tähtää oppimisvalmiuksien kehittymiseen. Kuntoutuminen vahvistaa opiskelijan omia oppimisen keinoja, joiden avulla hän voi saavuttaa itse asettamiaan tavoitteita ja toimia aktiivisena, osallistuvana kansalaisena. 
Siirry sivun alkuun
Päivitetty 26.5.2016